Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Alexandriai tészta

Alexandriai tészta

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 
1 csomag sütőpor, 
8 dkg cukor, 
1/2 csomag vaníliás cukor, 
csipet só, 
1 ek. őrölt fahéj, 
1/2 citrom reszelt héja, 
2 dl tej, 
8 dkg olvasztott vaj, 
2 tojás, 
5 dkg pirított, darált dió, 
1 tojássárgája, 
1 tk. ánizsmag.

Vajazzunk és lisztezzünk meg egy hosszúkás tepsit. Tegyük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a fahéjat és a citrom héját egy edénybe. Kis adagokban adjuk hozzá a tejet, a két tojást és a diót. Dolgozzuk jól össze, majd nyújtsuk ki, és rakjuk a tepsibe. A tojássárgájával kenjük be a tészta tetejét. Szórjuk be az ánizsmaggal. Tegyük közepesen meleg sütőbe, és süssük 1 óráig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Ízlés szerinti formákra vágjuk ki. Dobozban tartva hosszú ideig friss marad.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 16
Összes: 158302
Hónap: 25241
Nap: 655