Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Balah El-Shaam

article preview

Balah El-Shaam – édes süti cukorszirupban

 

Hozzávalók: ss-img-aas-0001527_xgaplus.jpg

2,5 dl víz,

7 dkg vaj,

12,5 dkg liszt,

1/4 ek só,

1 ek búzadara (gríz),

4 tojás,

olaj a sütéshez,

 

cukorszirup (elkészítését és hozzávalóit lásd a beszbúsza receptjénél).

 

ss-img-aas-0001537_xgaplus.jpgElkészítés:

1. Tegyük a vajat és a vizet egy lábasba, és forrásig melegítsük.

2. Keverjük össze egy tálban a liszet, a sót és a búzadarát.

3. Öntsük a lisztes keveréket a vajas vízhez, keverjük simára, és vegyük le a tűzről a lábast.

4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat: miután betettük az első tojást, keverjük el alaposan, utána a másodikat, és így tovább.

5. A masszát töltsük egy nyomózacskóba vagy formába, amelynek csillag alakú a nyomófeje.

6. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben. balah-el-sham.jpg

7. Nyomjuk a forró olajba a tésztát. Körülbelül 3 centiméter hosszú csíkokat nyomjunk ki.

8. Süssük a kinyomott csillag alakú tésztacsíkokat addig, amíg aranybarnák lesznek.

9. Vegyük ki a kész sütiket az olajból, tegyük szalvétára, hogy felszívja a felesleges olajat.

10. Végül mártsuk mindegyiket cukorszirupba, és hagyjuk megszáradni. Ezután már tálalhatjuk is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Április / 2020 >>

Statisztika

Online: 12
Összes: 560684
Hónap: 29180
Nap: 840