Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Beszbúsza

Beszbúsza – Grízes-mézes süti

 

Hozzávalók: ---------------------------------------------------2.jpg

75 dkg búzadara (gríz),

2 és 1/2 teáskanál sütőpor,

20 dkg cukor,

2,5 dl natúr joghurt,

12,5 dkg kókuszreszelék,

12,5 dkg vaj, mandula.

 

A sziruphoz:

50 dkg cukor,

0,5 l víz,

1 kifacsart citrom leve.

 

Elkészítés:

besbusa.jpg1. A hozzávalókat a mandula kivételével kézzel keverjük össze.

2. Olajjal kenjünk ki egy tepsit. Simítsuk bele a masszát.

3. Egy kés segítségével rajzoljunk bele rácsot (félig belemélyesztve a kést). Minden formába nyomjunk egy mandulát.

4. Tegyük 180 fokos sütőbe addig, amíg a teteje megbarnul, kb. 30 percre. Amíg a sütemény megsül, készítsük el a szirupot.

5. Ha a tészta megsült ,azonnal öntsük le a sziruppal.

6. A cukorsziruphoz tegyük a hozzávalókat egy edénybe és forraljuk össze. Addig kevergessük, amíg a cukor áttetsző lesz – tovább ne keverjük, mert a cukor kristályosodni fog.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 16
Összes: 157514
Hónap: 25720
Nap: 875