
Egyiptomi aprósütemény
Egyiptomi aprósütemény
Hozzávalók:
10 dkg forrázott, darált mandula, 10 dkg porcukor,
1 tk. rózsaszirup,
1 mk. reszelt narancs- vagy citromhéj,
1 tojásfehérje keményre felvert habja,
1 ek. reszelt dió,
2 ek. porcukor.
Tegyük a mandulát, a 10 dkg porcukrot, a rózsaszirupot és a reszelt narancshéjat a keverőgépbe. Adjunk hozzá 1-2 teáskanálnyit a tojás habjából. Ha formálható masszává áll össze (ha túl kemény, rakjunk hozzá még egy kis tojáshabot vagy rózsaszirupot, ha lágy, egy kis mandulát), vizezzük be a tenyerünket, és a két tenyerünk között gömbölygessünk a masszából fél dió nagyságú gombócokat, majd nyomjuk laposra őket. Keverjük össze a megmaradt diót a cukorral, mártsuk a tésztát a tojásfehérje habjába, majd a diós cukorba. Tegyük egy teflontepsibe. Melegített, langyos sütőben süssük kb. 10-15 percig, vagy amíg a tésztalapocskák duplájukra nem dagadnak, és aranysárgára nem sülnek. Vegyük ki a sütőből. Hagyjuk kihűlni. Egy késheggyel óvatosan emeljük ki a tepsiből. Lapos, kerek tálon tálaljuk.
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Archívum
Március / 2021 |
Statisztika
Online: | 8 |
---|---|
Összes: | 220964 |
Hónap: | 20585 |
Nap: | 550 |