Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyiptomi aprósütemény

article preview

Egyiptomi aprósütemény

Hozzávalók:

10 dkg forrázott, darált mandula, 25_167835_720988_2e549dfef237eee83e7ad935b17b1b4f_1f9aa3_301.jpg 10 dkg porcukor, 
1 tk. rózsaszirup, 
1 mk. reszelt narancs- vagy citromhéj, 
1 tojásfehérje keményre felvert habja, 
1 ek. reszelt dió, 
2 ek. porcukor.

Tegyük a mandulát, a 10 dkg porcukrot, a rózsaszirupot és a reszelt narancshéjat a keverőgépbe. Adjunk hozzá 1-2 teáskanálnyit a tojás habjából. Ha formálható masszává áll össze (ha túl kemény, rakjunk hozzá még egy kis tojáshabot vagy rózsaszirupot, ha lágy, egy kis mandulát), vizezzük be a tenyerünket, és a két tenyerünk között gömbölygessünk a masszából fél dió nagyságú gombócokat, majd nyomjuk laposra őket. Keverjük össze a megmaradt diót a cukorral, mártsuk a tésztát a tojásfehérje habjába, majd a diós cukorba. Tegyük egy teflontepsibe. Melegített, langyos sütőben süssük kb. 10-15 percig, vagy amíg a tésztalapocskák duplájukra nem dagadnak, és aranysárgára nem sülnek. Vegyük ki a sütőből. Hagyjuk kihűlni. Egy késheggyel óvatosan emeljük ki a tepsiből. Lapos, kerek tálon tálaljuk.

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Július / 2020 >>

Statisztika

Online: 21
Összes: 59884
Hónap: 13914
Nap: 452