Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyiptomi pita (kenyér)

article preview

 Eredeti egyiptomi pita 


img_2456_1.jpgHozzávalók:

A kovászhoz:

3-4-g friss élesztõ,

1,25 dl 30 °C-os víz és

10 dkg magas sikértartalmú finomliszt.

 

A tésztához:

2 dl 22°C-os víz,

20 dkg finomliszt,

25 dkg rétesliszt,

4 dkg porcukor,

1 ek finomított tengeri só.


Elkészítése:

1. A kovászhoz keverjük össze az élesztõt és a vizet. Adjuk hozzá a lisztet, és keverjük palacsintatészta állagúvá.

32819_pita_n-201510170747.jpg

 Takarjuk le, és meleg helyen (legalább 25 °C-on) kelesszük 1-1,5 órát.

2. A tésztához keverjük össze a kovászt és a vizet. Adjuk hozzá a kétféle liszthez a többi hozzávalóval, és keverjük össze. Takarjuk le, és hagyjuk állni 10 percig.

3. Dagasszuk a tésztát majd pihentessük 1 órát, de közben még egyszer gyúrjuk át.

4. Melegítsük elõ a sütõt 220 °C-osra, és forrósítsunk fel benne egy sütõlemezt.

5. Enyhén kilisztezett felületen osszuk a tésztát 8 egyenlõ részre.

6. Mindegyiket formáljuk gömb alakúvá, és letakarva pihentessük 15 percig.

7. A tésztagolyókat nyújtsuk kerek, nagyjából fél centi vastag lapokra, majd pihentessük õket 2 percig.

8. Kemény kartonpapírral – rögtönzött lapátként használva, – nyúljunk a pita alá, és dobjuk rá a forró sütõlemezre vagy kõre.

9. Egyszerre csak 1-2 darabot süssünk 5 percig, illetve amíg a tészta megemelkedik, és halvány színt kap.

10. Konyhai csipesszel vegyük ki a sütõbõl, és letakarva hagyjuk kihűlni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2020 >>

Statisztika

Online: 16
Összes: 77620
Hónap: 18695
Nap: 514