Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyiptomi sült hal

article preview

 Egyiptomi sült hal

 

photo--1-.jpg

Hozzávalók:

2 kg hal (lehetőleg tengeri hal)

3 evőkanál köménymag

2 fej fokhagyma (vagy friss kakukkfű)

Olaj a sütéshez

Liszt a bevonathoz

 

Módszer:

A megtisztított halat dörzsöljük be sóval, és hűtőben hagyjuk 2 órán át állni. De ez idő alatt, kb. félidőben, zúzzuk össze a fokhagymát, és keverjük össze a római köménnyel, és dörzsöljük be belül és kívül a halat ezzel a paszta szerű keverékkel, és hagyjuk még állni egy órát a hűtőben. (A fokhagyma helyettesíthető friss (nem szárított) kakukkfűvel… Mozsárban összezúzzuk a kakukkfüvet és azt keverjük össze a római köménnyel). A várakozási idő leteltével, a halat lisztben megforgatjuk és olajban aranysárgára sütjük. Frissen a készítés után, sült krumplival vagy salátával tálaljuk. Tálaláskor kevés citromot facsarunk a halra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Február / 2020 >>

Statisztika

Online: 14
Összes: 522100
Hónap: 20589
Nap: 614