
El Ful
El ful (főtt bab)
Hozzávalók:
1/2 kg 8 órát áztatott apró, tarka szárazbab, 3 kemény tojás,
3 "hamine" tojás,
finomra vágott petrezselyem,
olívaolaj,
citromlé,
1 gerezd reszelt fokhagyma,
1 fej vékony karikákra vágott vöröshagyma,
frisen őrölt bors és köménymag,
só,
saláták és tahina.
Tegyük az áztatott babot 2 liter meleg vízzel a kuktába. Zárjuk le a kuktát, és lassú tűzön főzzük 35 percig. Ezután vegyük le a tűzről, és nézzük meg, mennyire puhult meg a bab. Ha kemény, még főzzük, de ügyeljünk, hogy a bab héja meg ne repedjen. Ha kész, vegyük le a tűzről, szűrőben csurgassuk le. Tálaláskor tegyünk levestányérokba vagy mély tálkákba egy-egy adag babot piramisszerűen, és helyezzünk adagonként felváltva egy fehér, majd a másikra egy barna "hamine" tojást. Szórjuk be a petrezselyemmel. Tálaljuka bevezetőben leírt módon.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Archívum
Március / 2021 |
Statisztika
Online: | 10 |
---|---|
Összes: | 215675 |
Hónap: | 18391 |
Nap: | 987 |