Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


El Ful

article preview

 El ful (főtt bab)

Hozzávalók:

1/2 kg 8 órát áztatott apró, tarka szárazbab, 0f2298c65310bb7947402c44014eea9f.jpg 3 kemény tojás, 
3 "hamine" tojás, 
finomra vágott petrezselyem,
olívaolaj, 
citromlé, 
1 gerezd reszelt fokhagyma, 
1 fej vékony karikákra vágott vöröshagyma, 
frisen őrölt bors és köménymag, 
só, 
saláták és tahina.

Tegyük az áztatott babot 2 liter meleg vízzel a kuktába. Zárjuk le a kuktát, és lassú tűzön főzzük 35 percig. Ezután vegyük le a tűzről, és nézzük meg, mennyire puhult meg a bab. Ha kemény, még főzzük, de ügyeljünk, hogy a bab héja meg ne repedjen. Ha kész, vegyük le a tűzről, szűrőben csurgassuk le. Tálaláskor tegyünk levestányérokba vagy mély tálkákba egy-egy adag babot piramisszerűen, és helyezzünk adagonként felváltva egy fehér, majd a másikra egy barna "hamine" tojást. Szórjuk be a petrezselyemmel. Tálaljuka bevezetőben leírt módon.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Április / 2020 >>

Statisztika

Online: 19
Összes: 555461
Hónap: 28823
Nap: 849