Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Falafel

article preview

 Falafel

 

23jpflex2-articlelarge.jpg

Hozzávalók:

30 dkg csicseriborsó,

1 közepes fej vöröshagyma,

3 gerezd fokhagyma,

1 tojás, 2-3 ek friss petrezselyem,

ízlés szerint chilipaprika,

1-2 tk római kömény,

1-2 tk koriander,

1/2 tk sütőpor,

só,

frissen őrölt bors,

1 ek víz,

olaj a sütéshez.

 

Elkészítés:

1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.

2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.

3. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Figyeljünk rá, hogy se túl folyós, se túl kötött ne legyen, mert széteshet a golyó.

4. Forró, de nem túl forró olajba tegyük bele a golyókat, és süssük ki őket.

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Április / 2020 >>

Statisztika

Online: 7
Összes: 560636
Hónap: 29183
Nap: 841