Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Halva

article preview

Halva

 

Hozzávalók: halva--1-.jpg

25 dkg búzadara,

2 dl olívaolaj,

25 dkg apróra vágott dió., vagy pisztácia, kesudió...

 

A sziruphoz:

1 liter víz,

50 dkg cukor,

1 db fahéjrúd.

 

halva.jpgElkészítés:

1. A sziruphoz a vizet összefőzzük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.

2. A sütemény többi részéhez az olajat felhevítjük egy lábosban majd lassan lassan hozzáöntjük kevergetve a darát.

3. Mikor kicsit megbarnult, óvatosan hozzáöntjük a szirupot (vigyázat szökik!!) és tovább kavarjuk nehogy odakapjon.

4. Mikor már kezd sűrűsödni, hozzátesszük a diót és még annyi ideig kavarjuk, amíg jól elválik a lábos szélétől. 

5. Magas tortaformába öntjük, ráteszünk egy tányért, rögtön megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni.

6. Mikor kihűlt, levesszük róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva.

Tipp: a masszába dión kívül mazsolát is lehet tenni, majd a végén tálaláskor szezámmaggal megszórni.

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Július / 2020 >>

Statisztika

Online: 20
Összes: 59854
Hónap: 13910
Nap: 443