Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hummus (Csicseriborsó püré)

article preview

 Hummus (egyiptomi csicseriborsó krém)


hummus.jpgHozzávalók:

20 dkg csicseriborsó,

2 ek olívaolaj,

fél citrom leve,

fél csokor petrezselyem,

1 tk koriander,

1 tk római kömény,

2 gerezd fokhagyma.


Elkészítése:

1. Áztassuk be egy éjszakára a csicseriborsót, majd főzzük körülbelül 1 órán keresztül, mire puha lesz.

2. Szűrjük le a főtt csicseriborsót, és tegyük be a robotgépbe.

3. Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselymet, a koraiandert, a római köményt és a fokhagymát.

img_1576.jpg

4. Addig turmixolom, amíg krémes állagú nem lesz. Ha túl sűrűnek érezzük, önthetünk hozzá még egy kis olívaolajat vagy csepegtethetünk bele még citromlevet.

5. Tálaláskor csepegtethetünk rá még egy kis citromlevet és 1-2 szem olívabogyót is tehetünk a krémre. Ínyencek akár azt is kipróbálhatják, hogy nem pürésítik az összes csicseriborsót, hanem egy kis maréknyit a végén adnak hozzá, egészen a krémhez.

 

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Február / 2020 >>

Statisztika

Online: 11
Összes: 522111
Hónap: 20590
Nap: 618