Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Hummus (Csicseriborsó püré)

 Hummus (egyiptomi csicseriborsó krém)


hummus.jpgHozzávalók:

20 dkg csicseriborsó,

2 ek olívaolaj,

fél citrom leve,

fél csokor petrezselyem,

1 tk koriander,

1 tk római kömény,

2 gerezd fokhagyma.


Elkészítése:

1. Áztassuk be egy éjszakára a csicseriborsót, majd főzzük körülbelül 1 órán keresztül, mire puha lesz.

2. Szűrjük le a főtt csicseriborsót, és tegyük be a robotgépbe.

3. Adjuk hozzá az olívaolajat, a citromlevet, a petrezselymet, a koraiandert, a római köményt és a fokhagymát.

img_1576.jpg

4. Addig turmixolom, amíg krémes állagú nem lesz. Ha túl sűrűnek érezzük, önthetünk hozzá még egy kis olívaolajat vagy csepegtethetünk bele még citromlevet.

5. Tálaláskor csepegtethetünk rá még egy kis citromlevet és 1-2 szem olívabogyót is tehetünk a krémre. Ínyencek akár azt is kipróbálhatják, hogy nem pürésítik az összes csicseriborsót, hanem egy kis maréknyit a végén adnak hozzá, egészen a krémhez.

 

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 12
Összes: 157511
Hónap: 25725
Nap: 878