Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Kairói rakott padlizsán

Kairói rakott padlizsán

 

Hozzávalók:

2 közepes, szeletekre vágott padlizsán, rakottpdli2.jpg só, 
1 nagy fej karikára vágott vöröshagyma, 
4 hámozott, vastag karikákra vágott burgonya, 
olaj a sütéshez, 
3 karikára vágott paradicsom, 
1/2 dl olaj, 
1/2 kg kétszer darált hús, 
1/4 tk. majoránna, 
1/2 mk. őrölt fehér bors, 
1 késhegynyi kakukkfű. 
Mártás: 1 ek. vaj, 1 ek. liszt, 2 dl tej, só, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.

 

Készítsünk a vajból és a lisztból világos rántást, kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, állandóan keergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödika mártás. Sózzuk meg, és vegyük le a tűzről. 
A padlizsánt sózzuk meg, és hagyjuk állni 30 percig. Forró, bő olajban süssük ki félig a burgonyát. Pirítsuk üvegesre a hagymát a 1/2 dl olajban. Adjuk hozzá a húst, a majoránnát, a fehér borsot, a kakukkfüvet és a sót. Pirítsuk 10 percig. Tegyünk egy tűzálló tepsibe felváltva egy-egy sor padlizsánt, húst, burgonyát és paradicsomot. Minden sort öntsünk le a mártással. Folytassuk így, amíg elfogy a hozzávaló. A tetejére paradicsom kerüljön. Fedjük be a tepsit, és tegyük közepesen meleg sütőbe. Süssük 40 percig. Tepsiben tálaljuk.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 10
Összes: 158287
Hónap: 25249
Nap: 657