Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kairói rakott újtök

article preview

Kairói rakott újtök

 

Hozzávalók:

p6290365.jpg

3 kis újtök héjastul, ujjnyivastag karikákra vágva, 
só, 
liszt, 
olaj a sütéshez, 
1 ek. olaj, 
2 fej apróra vágott vöröshagyma, 
csipet őrölt koriandermag, 
1/2 mk. kakukkfű, 
1 késhegynyi törött bors, 
só, 2 hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva, 
1/2 kg kétszer darált bárány- vagy marhahús, 
1 tk. finomra vágott kapor.

 

p6290377.jpg

Sózzuk meg a tököt, és hagyjuk állni 10 percig. zután töröljük meg, majd a karikák mindkét oldalát mártsuk a lisztbe.

Süssük ki bő olajban aranysárgára. Tegyük az 1 ek. olajat serpenyőbe. Ha forró az olaj, pirítsuk benne üvegesre a hagymát. Tegyük bele a koriandermagot, a kakukkfüvet, a törött borsot, a sót, a paradicsomot, a húst és a kaprot. Pirítsuk 10 percig.

Béleljük ki egy tűzálló edény alját egy sor sült tökkel. Tegyünk rá egy sor hagymás húst és ismét egy sor tököt. Folytassuk így, amíg elfogy a hozzávaló. A tetejére tök kerüljön. 
Mártás:

készítsünk vajból és lisztből világos rántást. Kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a mártás. Sózzuk meg, és öntsük a rakott tökre. 
Tegyük közepesen meleg sütőbe a tűzálló edényt a rakott tökkel, és süssük kb. 35 percig, vagy amíg a teteje megpirul. A tűzálló edényben tálaljuk.

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Április / 2020 >>

Statisztika

Online: 8
Összes: 560679
Hónap: 29177
Nap: 837