
Karamellás tejberizs
Karamellás tejberizs
Hozzávalók:
1,6 l forralt tej, 5 dkg vaj,
16 dkg cukor,
csipet só,
25 dkg rizs,
8 tojássárgája,
2 ek. darált dió vagy pisztácia,
5 ek. cukor.
Mossuk meg jól folyó víz alatt a rizst, majd áztassuk meleg vízben 1 óráig. Öblítsük le langyos vízzel, és szűrőn csurgassuk le. Készítsünk világosbarna karamellát az 5 ek. cukorból. Egy keskeny, hosszúkás tepsi belsejét vonjuk be vele. Rakjuk a cukrot, a sót, a narancshéjat, a rizst és a vajat a forralt tejbe, és élénk tűzön forraljuk fel. Fedjük be az edényt. Tegyük közepesen meleg sütőbe, és süssük a rizs minőségétől függően 25-30 percig. Ne keverjük. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kissé lehűlni, de még melegen keverjük bele a tojássárgákat és a darált diót. Öntsük a karamellával bevont tepsibe, azt pedig tegyük egy forró vízzel félig telt nagyobb tepsibe. Süssük még 25-30 percig. Ha kész, vegyük ki a forróvizes tepsivel eggyütt, és hagyjuk a forró vízben kihűlni. Ezután borítsuk hosszúkás, lapos tálra. Ízlés szerint pisztáciával vagy apróra vágott kandírozott gyümölccsel díszítsük.
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 6 |
---|---|
Összes: | 190733 |
Hónap: | 18418 |
Nap: | 497 |