Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karamellás tejberizs

article preview

Karamellás tejberizs

Hozzávalók:

1,6 l forralt tej, 122345_torok012.jpg 5 dkg vaj, 
16 dkg cukor, 
csipet só, 
25 dkg rizs, 
8 tojássárgája, 
2 ek. darált dió vagy pisztácia, 
5 ek. cukor.

Mossuk meg jól folyó víz alatt a rizst, majd áztassuk meleg vízben 1 óráig. Öblítsük le langyos vízzel, és szűrőn csurgassuk le. Készítsünk világosbarna karamellát az 5 ek. cukorból. Egy keskeny, hosszúkás tepsi belsejét vonjuk be vele. Rakjuk a cukrot, a sót, a narancshéjat, a rizst és a vajat a forralt tejbe, és élénk tűzön forraljuk fel. Fedjük be az edényt. Tegyük közepesen meleg sütőbe, és süssük a rizs minőségétől függően 25-30 percig. Ne keverjük. Ha kész, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk egy kissé lehűlni, de még melegen keverjük bele a tojássárgákat és a darált diót. Öntsük a karamellával bevont tepsibe, azt pedig tegyük egy forró vízzel félig telt nagyobb tepsibe. Süssük még 25-30 percig. Ha kész, vegyük ki a forróvizes tepsivel eggyütt, és hagyjuk a forró vízben kihűlni. Ezután borítsuk hosszúkás, lapos tálra. Ízlés szerint pisztáciával vagy apróra vágott kandírozott gyümölccsel díszítsük.

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Február / 2020 >>

Statisztika

Online: 10
Összes: 522108
Hónap: 20592
Nap: 619