Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kopt fogolypecsenye

 Kopt fogolypecsenye

Hozzávalók:

12 db tisztított fogoly, 
20 dkg vaj, 
1 tcs. apróra vágott mogyoróhagyma és 3-4 fokhagyma, 
1 tk. rissen őrölt fehér bors, 
só, 
12 szőlőlevél, 
3 dl madeirabor vagy édes tokaji szamorodni, 
1 ek. citromlé, 
1/2 dl tejszín, 
1/2 ek. tejfel.

Forrósítsuk meg a vajat egy akkora serpenyőben, amiben elfér a 12 fogoly, és pirítsuk aranybarnára. Ha kész, vegyük ki, sózzuk, borsozzuk meg kívül-belül, majd csavarjuk szőlőlevélbe mindegyik madarat külön-külön. Közben pirítsuk üvegesre a vajban a hagymaféléket, és öntsük bele a bort. Ezután tegyük vissza a serpenyőbe a foglyot szőlőlevelestül, és lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Ha kész, tegyük melegített pecsenyéstálra piramisszerűen, rakjuk körül párolt rizzsel. Keverjük össze a tejfelt a pecsenyelével. Öntsük melegített mártásostálkába.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 10
Összes: 155684
Hónap: 26160
Nap: 940