Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Kosari kicsit máshogy...

 Kosheri recept 2.

pickhsbf9.jpg

Hozzávalók 8 személyre: 

40 dkg lencse, 

15 dkg makaróni, 

40 dkg hosszúszemű rizs, 

1,2 dl olíva olaj, 

5 nagy fej hagyma, 

3 tk őrölt római kömény, 

1 tk frissen őrölt fekete bors, 

4 tk só.

Elkészítés:


1. A lencsét átmosom és sós vízben (két ujjnyival több víz, mint lencse) felteszem főni. Nagy lángon felforralom, majd ha forr, közepesre veszem a lángot és puhára főzöm a lencsét, áztatás nélkül 1/2 óra alatt.


2. A rizst szintén sós vízben puhára főzöm. Ezzel egyidőben a makarónit is készre főzöm, majd félreteszem.


3. A hagymákat félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágom, a felhevített olívaoljaban magas lángon ropogósra sütöm, és papírtörlőre szedem. Az olajat félreteszem.


4. Összekeverem a főtt rizst, lencsét és makarónit, fűszerezem a római köménnyel, frissen őrölt feketeborssal és sózom, ha kell. Hozzákeverem a félretett olívaolajat és a sült hagyma negyedét, 7-8 perc alatt összefőzöm, amíg az olajat magába szívja.


Fűszeres paradicsomszósszal és a sült hagymával megszórva tálalom.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 19
Összes: 157528
Hónap: 25712
Nap: 873