Mandulás rizzsel töltött csirke
Mandulás rizzsel töltött csirke
Hozzávalók:
1/2 tcs. rizs,
2 dkg forrázott, apróra vágott mandula,
1/2 ek. vaj,
csipet őrölt fahéj,
törött bors,
só,
1 tk. finomra vágott petrezselyem,
1 - 11/2 kg-os tisztított csirke,
olaj a sütéshez.
Mossuk meg jól folyó víz alatt a rizst, majd áztassuk meleg vízben 10 percig, öblítsük le meleg vízzel, és bő, sós vízben főzzük majdnem puhára. Szűrőben csurgassuk le. Egy késhegynyi vajon pirítsuk aranysárgára a mandulát. Mielőtt megpirulna, adjuk hozzá a fahéjat, vegyük le a tűzről. A megmaradt vajjal, a törött borssal, sóval és a petrezselyemmel együtt keverjük a rizsbe. Töltsük meg vele a csirkét. Tűzzük össze a csirkén a nyílásokat, és sózzuk meg kívülről a csirkét. Bő, forró olajban süssük barnára, azután csökkentsük a tüzet, és süssük puhára.
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 20 |
---|---|
Összes: | 211461 |
Hónap: | 19557 |
Nap: | 1046 |