Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mandulás rizzsel töltött csirke

 Mandulás rizzsel töltött csirke

Hozzávalók:

1/2 tcs. rizs, 
2 dkg forrázott, apróra vágott mandula, 
1/2 ek. vaj, 
csipet őrölt fahéj, 
törött bors, 
só, 
1 tk. finomra vágott petrezselyem, 
1 - 11/2 kg-os tisztított csirke, 
olaj a sütéshez.

Mossuk meg jól folyó víz alatt a rizst, majd áztassuk meleg vízben 10 percig, öblítsük le meleg vízzel, és bő, sós vízben főzzük majdnem puhára. Szűrőben csurgassuk le. Egy késhegynyi vajon pirítsuk aranysárgára a mandulát. Mielőtt megpirulna, adjuk hozzá a fahéjat, vegyük le a tűzről. A megmaradt vajjal, a törött borssal, sóval és a petrezselyemmel együtt keverjük a rizsbe. Töltsük meg vele a csirkét. Tűzzük össze a csirkén a nyílásokat, és sózzuk meg kívülről a csirkét. Bő, forró olajban süssük barnára, azután csökkentsük a tüzet, és süssük puhára.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
December / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 8
Összes: 164509
Hónap: 23835
Nap: 629