Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Melokhia leves

Melokhialeves

Hozzávalók:

1 kg melokhia, recipemolokhia-recipe.1024x1024--1-.jpg1 1/2 l forró víz, 
1 kg tisztított csirke, 
1 fej fokhagyma apróra vágva, 
só, 
1 púpozott ek. vaj, 
2 ek. őrölt koriandermag, 
2 ek. satta (csípős pirospaprika).

 

Elkészítés:

Mossuk meg jól a melokhialeveleket, majd tegyük a napra száradni.

Lassú tűzön, lefedve pároljuk a csirkét 20 percig a megsózott vízben. Közben vágjuk apróra a melokhialeveleket, és tegyük a levesbe.

Ha puha a hús, pirítsuk meg vajon a koriandert és a fokhagymát. Keverjüka levesbe, és főzzük még 10 percig.

2cbd1556-1bd7-41b8-861f-20dcb937ce8f.jpg

Tegyük a levest az asztalra, ízlés szerint a csirkehússal vagy anélkül, de mindenképpen rizzsel, amit külön tálban tálaljunk, és lapos arab kenyérrel, amit a sűrű levesbe, majd a csípős pirospaprikába mártogatva, hússal és rizzsel fogyasztunk. 


Készíthető szárított melokhiából vagy itthon spenótból is.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 13
Összes: 155649
Hónap: 26172
Nap: 938