
Melokhia leves
Melokhialeves
Hozzávalók:
1 kg melokhia, 1 1/2 l forró víz,
1 kg tisztított csirke,
1 fej fokhagyma apróra vágva,
só,
1 púpozott ek. vaj,
2 ek. őrölt koriandermag,
2 ek. satta (csípős pirospaprika).
Elkészítés:
Mossuk meg jól a melokhialeveleket, majd tegyük a napra száradni.
Lassú tűzön, lefedve pároljuk a csirkét 20 percig a megsózott vízben. Közben vágjuk apróra a melokhialeveleket, és tegyük a levesbe.
Ha puha a hús, pirítsuk meg vajon a koriandert és a fokhagymát. Keverjüka levesbe, és főzzük még 10 percig.
Tegyük a levest az asztalra, ízlés szerint a csirkehússal vagy anélkül, de mindenképpen rizzsel, amit külön tálban tálaljunk, és lapos arab kenyérrel, amit a sűrű levesbe, majd a csípős pirospaprikába mártogatva, hússal és rizzsel fogyasztunk.
Készíthető szárított melokhiából vagy itthon spenótból is.
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Archívum
Március / 2021 |
Statisztika
Online: | 11 |
---|---|
Összes: | 220937 |
Hónap: | 20591 |
Nap: | 553 |