Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Narancsos piskóta

 Narancsos piskótagyűrű tejszínhabbal

Hozzávalók:

5 tojás, 
5 ek. cukor, 
2 ek. liszt, 
2 ek. kukoricaliszt, 
1 mk. sütőpor, 
2 csepp narancseszencia, 
késhegynyi reszelt narancshéj, 
3 kis hámozott narancs gerezdekre szedve, 
2 ek. narancsdzsem, 
2 ek. kókuszreszelék, 
1 tcs. tejszínhab, 
1 ek. apróra vágott, kandírozott naracshéj.

Verjük habosra a tojássárgáját a cukorral, majd a tojásfehérjét kemény habbá. Adjuk a tojássárgájához a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a narancseszenciát, a naracshéjat és a tojásfehérje habját. Vigyázva keverjük össze. Vajazzunk és lisztezzünk meg egy kuglófformát, öntsük bele a piskótamasszát. Tegyük közepesen meleg sütőbe, és addig süssük, míg a tészta el nem válik a kuglófforma oldalától. Vegyük ki a sütőből a sütőráccsal együtt, és borítsuk ki a rácsra, hogy a gőz eltávozhasson. Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kenjük be a piskótagyűrűt a narancsdzsemmel, és szórjuk be a kókuszreszelékkel. Tegyük egy akkora lapostányérra, hogy a tányér széle ne látsszék ki. Helyezzük a tésztát a tányérral együtt egy nagyobb réztál közepére, és rakjuk teli a tányér és a réztál pereme közötti részt apró sárga virágokkal. Töltsük meg a tészta közepén lévő üreget a narancsgerezdekkel úgy, hogy a gerezdek kiemelkedjenek a tésztából. Tegyük a narancsgerezdek közé kiskanállal a tejszínhabot, és szórjuk rá a kandírozott narancshéjat.

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Július / 2020 >>

Statisztika

Online: 19
Összes: 58222
Hónap: 13873
Nap: 526