Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Okra bárányhússal

 Okra avagyis bámia bárányhússal

Hozzávalók:

3 ek. vaj, 
2 fej apróra vágott vöröshagyma, 
6 gerezd fokhagyma, 
késhegynyi őrölt koriander, 
119984_kelet-mediterran01-201510171355.jpg törött bors, 
só, 
5 ek. paradicsompüré, 
6 szelet tenyér nagyságúra és 1/2 cm vastagra vágott báránycomb, 
1/2 kg tisztított bámia, 
1-2 ek. citromlé.

Tegyük a vajat és a húst egy akkora tepsibe, hogy egymás mellett elférjenek a hússzeletek. Pirítsuk mindkét oldalukat aranysárgára. Szórjukrá a koriandert, a törött borsot és a sót. A hagymát és a fokhagymát pirítsuk üvegesre a hús mellett. Rakjuk hozzá a paradicsompürét. Vágjuk le a bámia szárát, forrázzuk le, öntsük le a vizet róla, tegyük a fentiekhez, és öntsünk rá annyi meleg vizet, hogy ellepje a bámiát. Fedjük be a tepsit, és tegyük közepesen meleg sütőbe. Süssük 50 percig, vagy amíg a hús és a bámia megpuhul. Ha kész, keverjük össze a citromlével, ízlés szerint szórjuk be friss mentalevéllel. Tepsibe tálaljuk. Rizst adjunk hozzá.

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
December / 2020

Elérhetőség

Statisztika

Online: 9
Összes: 164549
Hónap: 23823
Nap: 625