Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Serbet

article preview

Serbet (rózsavízszirup)

 

Hozzávalók:

1/4 kg cukor, serbet-de-trandafiri-6jpg.jpg 1 1/2 dl víz, 
2 tk. citromlé, 
2 dl forrásban lévő víz, 
kb. 60, nem permetezett illatos, piros nagy rózsaszirom, 
jégbe hűtött víz.

 

Főzzünk vastag szirupot a cukorból, az 1 1/2 dl vízből és a citromléből. Hűtsük le. Rázzuk le a rózsaszirmokról a himport, forrázzuk le a 2 dl forró vizzel. Fedjük le az edényt, és pároljuk, amíg felére fő a víz. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Egy batisztdarabon keresztül szűrjük le, és nyomkodjuk ki a rózsavizet. Hagyjuk leülepedni, majd hűtsük le. Tálalás előtt öntsünk hűtött oharakba ízlés szerinti arányban szirupot és a rózsavizet. Hígítsuk a jeges vízzel. Tegyük a poharakat lapos ezüst- vagy réztálra.

gusti-mediterraneo-5261748b37f25.jpg

 
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Április / 2020 >>

Statisztika

Online: 15
Összes: 555492
Hónap: 28854
Nap: 865