Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött szőlőlevél

article preview

Töltött szőlőlevél

 

 

Hozzávalók:

25 dkg szőlőlevél, 117097_toltike06.jpg 1/2 tcs. rizs, 
20 dkg finomra darált marhahús, 
1 ek. reszelt vöröshagyma, 
3 gerezd fokhagyma négyfelé vágva, 
2 ek. finomra vágott petrezselyem, 
2 ek. olívaolaj, 
só, 
törött bors, 
1 nagy citrom leve, 
2 1/2 dl víz, 
csipetnyi sáfrány.

 

 

Mártsuk forró vízbe a megmosott szőlőleveleket. Tegyük félre. Mossuk meg folyó víz alatt a rizst, áztassuk 1/2 óráig, öblítsük le, majd hagyjuk lecsurogni. Keverjük össze a darált húst a vöröshagymával, petrezselyemmel, sóval, törött borssal, rizzsel. Rakjunk minden szőlőlevélbe egy teáskanálnyit a húsos masszából úgy, hogy 5 cm hosszú töltelék legyen belőle. Vágjuk apróra a megmaradt szőlőleveleket, tegyük zománcozott edénybe. Tegyük rá szorosan egymás mellé a töltelékeket. Öntsük hozzá az olajat, a vizet, a sáfrányt és a citromlevet. Szórjuk rá a fokhagymát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 2 1/2 óráig, vagy amíg megpuhul a hús. Ízlés szerint ízesíthetjük még citromlével.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



látogatófigyelő


Levelezőlista



Archívum

Naptár
<< Február / 2020 >>

Statisztika

Online: 13
Összes: 522123
Hónap: 20590
Nap: 622