Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Balah El-Shaam

Balah El-Shaam – édes süti cukorszirupban

 

Hozzávalók: ss-img-aas-0001527_xgaplus.jpg

2,5 dl víz,

7 dkg vaj,

12,5 dkg liszt,

1/4 ek só,

1 ek búzadara (gríz),

4 tojás,

olaj a sütéshez,

 

cukorszirup (elkészítését és hozzávalóit lásd a beszbúsza receptjénél).

 

ss-img-aas-0001537_xgaplus.jpgElkészítés:

1. Tegyük a vajat és a vizet egy lábasba, és forrásig melegítsük.

2. Keverjük össze egy tálban a liszet, a sót és a búzadarát.

3. Öntsük a lisztes keveréket a vajas vízhez, keverjük simára, és vegyük le a tűzről a lábast.

4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat: miután betettük az első tojást, keverjük el alaposan, utána a másodikat, és így tovább.

5. A masszát töltsük egy nyomózacskóba vagy formába, amelynek csillag alakú a nyomófeje.

6. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben. balah-el-sham.jpg

7. Nyomjuk a forró olajba a tésztát. Körülbelül 3 centiméter hosszú csíkokat nyomjunk ki.

8. Süssük a kinyomott csillag alakú tésztacsíkokat addig, amíg aranybarnák lesznek.

9. Vegyük ki a kész sütiket az olajból, tegyük szalvétára, hogy felszívja a felesleges olajat.

10. Végül mártsuk mindegyiket cukorszirupba, és hagyjuk megszáradni. Ezután már tálalhatjuk is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Utolsó kép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Október / 2021

Elérhetőség

Statisztika

Online: 15
Összes: 430367
Hónap: 31204
Nap: 1292