Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.01.20

Nagyobb biztonságban...

Jobban őrzik a turistákat Sharm El-Sheikhben

 

Mindenkit ellenőriznek ezentúl…

 

big.jpg Ezután az összes embert ellenőrzik, aki a Sínai-félsziget déli részén  bejelentkezik egy szállodába vagy kempingbe, kibérel egy lakást vagy  nyaralót – írja cikkében a globoport.hu, az egyiptomi Al-Ahram  napilapra hivatkozva.

 Igazoltatnak mindenkit a kormányzóságba vezető úton telepített  ellenőrzőpontoknál, érvényes szállásfoglalás felmutatása nélkül nem  engednek át senkit. Ahogy a dél-sínai biztonsági főnök mondta,  egyszerűen visszafordítanak mindenkit, akinek nincs ilyenje.A Dél-  Sínai Kormányzóságban egy sor népszerű üdülőhely van, a  legismertebbek Sharm El-Sheikh, Dahab, Nuweiba és Taba. De ott található a világörökségi listán szereplő Szent Katalin kolostor is, amely a hagyomány szerint ott épült, ahol Mózes meglátta az égő csipkebokrot, és rengeteg külföldi látogató keresi fel évről évre.

Egyiptom mindent megtesz azért, hogy arra bátorítsa az utazókat: térjenek vissza az alig néhány évvel ezelőtt még pezsgő vörös-tengeri üdülőhelyekre. A félsziget déli része jóval biztonságosabb, mint a turisták által egyénként sem frekventált északi, ahol sok terrortámadást követtek el az utóbbi években az iszlamisták, főleg katonák és rendőrök ellen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.