Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Az egyiptomi mágia (1. rész)

Egyiptom mágiája
Egyiptomot teljes joggal tartják a titkok és a mágia országának. Ha az egyiptomi mágiáról akarunk beszélni, csak nyitott elmével és szívvel tehetjük, mert ez nem csak történelmi, vagy kultúrtörténeti, vallástörténeti kérdés, hanem igen erősen spirituális téma is. A ma oly népszerű ezoterikus témák gyökereit mind a fáraók országában kell keresnünk. (Mint például a tarot, a számmisztika, asztrológia, gondolattal teremtés, auralátás, az auragyógyítás, homeopátia, vizualizáció, asztrál-utazás, kristálygyógyászat…stb.)
udjat-eye-of-horus.jpgEgyiptom mágikus tudását sokan félreértették az idők folyamán. Már az ókorban is köztudott volt, hogy a mágia bizonyos kulcsai Egyiptomban várják az arra érdemeseket. Tisztában voltak ezzel a későbbi vallások alkotói is. S mivel féltek attól, hogy Egyiptom ősi tudásának vonzereje sok emberre lehet hatással, így ahol csak lehetett, igyekeztek besározni az ősi ismereteket és az egyiptomi papi rendek tudását. A kereszténység térhódításával a mágikus ismeretek negatív értelmezést nyertek.
Egyiptomban a vallás, mint teológia nem létezett… ők a mágiát tartották vallásuknak. Az egyiptomi vallás a mágiára épült, de ez nem hiedelmeket és üres formalitásokat összességét jelentette, hanem egy működő elméleti és gyakorlat tudást, ami nem más, mint az ÉLET TÖKÉLETES ISMERETE.
Az egyiptomi emberek tisztában voltak saját esendőségükkel és kiszolgáltatottságukkal, mind emberi természetükből fakadóan, mind az őket körülvevő természet ereje által. Tehát az egyiptomiak felmérték és megértették, hogy a fény és a sötétség, a jó és a gonosz egyszerre van jelen világukban. Minden dolognak, cselekedetnek, érzésnek „két oldala van”. A gonosznak éppen akkor hatalma van, mint a jónak. A fény és a sötétség minden pillanatban körbeveszi az embert, és megpróbál hatni rá. Felismerték, hogy cselekedeteink mekkora befolyással vannak a dolgok jó és rossz irányú hatalmában. Hiszen a legjobb dolgot is lehet rosszra használni. Csak a használó szándékán múlik, hogy adott dolog, tett, gondolat, érzelem a jót vagy a rosszat szolgálja.
Mi ez, ha nem csodaerő, avagy varázserő, avagy mágia? A mágia voltaképpen mindent áthat és ágazataitól függetlenül varázslat a neve. Az egész teremtés mágia, a világ mágia, az ember és a többi teremtmény is a mágia szülötte, a természeti erők is a mágia alkotásai. Tehát az egyiptomiakat őszinte büszkeséggel töltötte el, hogy ők értették a mágia nyelvét. Ők ezt nevezték a vallásuknak. Az egyiptomiak szerint a mágia volt maga a teremtés. De tudták az is, hogy a teremtés nem ért véget, hanem folyamatosan zajlik jelenleg is. Épp ezért minden mágikus cselekedet, a teremtés folyamatának folytatása is egyben...
Gondolataink, döntéseink, cselekedeteink hatással vannak világunk jelenleg is tartó folyamataira, vagyis a Világmindenség jelenleg is folyamatosan zajló teremtésének (teremtődésének) a folyamatára. Hiszen mindennapjaink szövik a teremtés szövetét…. így minden ember cselekedete befolyással van a Világunk végkifejletére is.
Folyt. köv...
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Szeptember / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 14
Összes: 683549
Hónap: 16835
Nap: 395