Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

A Vörös-tenger legszebb halai

A Vörös-tenger legszebb halai

 A Vörös-tenger legszebb halai

 

Bohóchal Egyből felismerhető, hiszen a bohóchal ugyanúgy néz ki, mint Némó a rajzfilmben. Meg fogunk lepődni, de ez a pici hal az egyik legharciasabb, ha közelebb úszunk hozzá. Támadni nem támad, de a viselkedésén látni, hogy kész lenne nekünkütközni a maga összes centijével, ha fenyegetnénk az anemónája épségét. A kedvencünk a pici bohóchalak! 


voros-tenger-elovilaga-1-.jpgPillangóhal Mindig párosával látni ezeket a vidám, élénksárga színű, szemük körül kék foltos halakat, amint békés lebegnek egymás mellett a vízben.


Császárhal Olyan, mintha a pillangóhalak inverzei lennének, hiszen méretben hasonlóak, ám a testük színe kék, és a folt rajtuk sárga színű. Jellegzetességük a testük felső részéről hátranyúló, farokszerű rész.


Zászlóshal A császárhalhoz minden tekintetben hasonlító, ám hosszában nagyon jellegzetesen fekete és sárga csíkos hal, amelynek hátranyúló része fehér. A zászlóshalak is többen érzik jól magukat. 


Papagájhal Jellegzetes, papagájcsőrt mintázó szájáról és lila-kék-sárga színéről az egyik legkönnyebben felismerhető hal a Vörös-tengerben. Korallt eszik, és ami igazi érdekesség, hogy a végtermékből bizony finom szemcséjű homok lesz. Gondoljunk erre legközelebb, amikor kifejezetten finomhomokos strangot keresünk! 


Bőröndhal Csúnyácska, fehér-barnás hal, amelynek a különlegessége, hogy amikor veszélyt érez, akkor felfúvódik. 


Napóleonhal Hatalmas, csókos szájáról, 2 méteres nagyságáról és kiálló homlokáról azonnal felismerhető, türkiz

405395_10150505099652156_1068607511_n.jpg

 színű hal, amely békésen úszkál a tenger sekélyebb részein. 


Csattogóhal Ez az élénksárga és ezüst színű hal nagy csoportokban láthatók a korallok mellett, kifejezetten imádják az enyhe áramlatokat.


Doktorhal  A Vörös-tengerben többnyire a sárga színű változatát láthatjuk.


Sügérek Meglehetően csúnya halak, hatalmas szemekkel, amelyek mérete az egészen kicsitől a kifejezetten nagy, akár másfél méteres hosszig is terjedhet. 


Markéla Apró, kékes árnyalatban csillogó, ezüstös halak, amely hatalmas csoportokban úszva érzi igazán jól magát.


Tonhal Távolról akár cápával is össze lehet keverni ez a meglehetősen nagy testű halat. 


Tengeri tehén Más néven dugong, amely hatalmas termetével nekünk inkább egy vizilóra hasonlít, de ha valakinek tehénre, azt is megértjük. Marsa Alam partjainál gyakran láthatjuk!


Teknős Ki ne szeretne egy békés teknőssel találkozni a víz alatt? Nos, erre más akár a partról is esélyünk van, hiszen ahol korall van, ott a teknősök előbb-utóbb előfordulnak. 


Delfin Ha szerencsénk van, akkor delfinek fognak úszni a hajó orránál, amikor kihajózunk a tengerre. Ha még nagyobb szerencsénk van? Akkor akár természetes közegükben is úszhatunk velük! Életre szóló élmény.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Szeptember / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 14
Összes: 683552
Hónap: 16835
Nap: 397