Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Alexandriai múzeum

 Alexandriai Nemzeti Múzeum

1024px-gd-eg-alex-museenat040.jpg

Az Alexandriai Nemzeti Múzeum az egyiptomi Alexandriában áll. 2003. december 31-én nyílt meg, egy olasz stílusú épületben, amely korábban egy fakereskedő otthona, majd az Egyesült Államok konzulátusának épülete volt.


Az Alexandriai Nemzeti Múzeum gyűjteménye körülbelül 1800 tárgyból áll, melyek a város és Egyiptom történelmét mutatják be. Nagy részük más egyiptomi múzeumokból származik. A gyűjtemény három fő részre osztható: ókori egyiptomi, kopt és muszlim kori kiállítási tárgyakra. Számos lelet a ptolemaida korból származik, többek közt Hérakleionból és Kanópuszból. Több kiállítási tárgy Alexandria történelmét mutatja be, ezek közt 20. századi tárgyak is szerepelnek.

 

Imádom ezt a múzeumot, mert egy igazi gyöngyszem. Ennek a múzeumnak az egyiptomi részlege mondhatni „emberbarát nagyságú”, kényelmesen 1 óra alatt megtekinthető. Jóval kisebb a kiállított műkincsek száma, mint a kairói Egyiptomi Múzeum hatalmas tárlata. Ezt ellensúlyozza, hogy azok a kiállítási darabok, amik ebben a múzeumban vannak, nemcsak különlegesen szépek, hanem csodálatosan dekoratív a tárlat kialakítása is. 

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Alexandriai múzeum

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 12
Összes: 724418
Hónap: 18557
Nap: 625