Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Khan el-Khalili bazár

Khan el-Khalili bazár

khan-el-khali.jpgHangos, zsúfolt, színes, és izgalmas. A világ egyik legnagyobb bazára-piaca. A Világörökség része. Ez a bazár itt áll és árul már a 14. század óta. A karavánszeráj köré épült. Az északi sarkán található az al-Husszein mecset az iszlám egyik legszentebb zarándokhelye.

A piac hatalmas, vigyázz, jobb, ha a főcsapások mentén közlekedsz, bele ne vessz a labirintusba, az oldalsó szűk sikátorokban már alig találsz turistát, annál több a zsebtolvajt, bár azt másutt is.

Itt mindent megkaphatsz, amire vágysz, az olcsó bazári szuvenírtől a valódi kincsekig. khan.el-khalili.640.39284.jpgAjándéktárgyakat, ékszereket, kézműves termékeket, régiségeket, aranyat és ezüstöt egyaránt. És persze fűszereket és parfümöket is. Bár az olcsóság relatív, hiszen ahogy rád néznek, rögtön kiderül, hogy turista vagy, és így az árak is rögtön megemelkednek.

Alkudni kell. Ha meg akarod tudni a sikeres alkudozás szabályait olvasd el kisokosunkat. De két szabályt jól jegyezzünk meg: amíg mosoly kíséri a kialkudott árut, az eladó járt jobban... ha a kereskedő rábólint az árra, nincs visszaút, otthagyni vásárlás nélkül a legnagyobb sértéseknek számít.

khan.el-khalili.640.39281.jpgHa megéhezel vagy megszomjazol sok kis arab kávéház, étterem, utcai árus közül választhatsz. Az egyik legrégebbi és leghíresebb kávéházat, a Fishawi-t 1773-ban nyitották. Kicsorbult tükrök, viharvert bútorok, rátarti személyzet, vándorkereskedők, fantasztikus teák - Egyiptom kicsiben. Térj be egy erős teára vagy egy gyümölcsös ízű vízipipára. 

 

5325574213_28aa6c54b2_b.jpg

 

A mappában található képek előnézete Khan el-Khalili bazar

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 10
Összes: 724403
Hónap: 18555
Nap: 626