
Beszbúsza
Beszbúsza – Grízes-mézes süti
Hozzávalók:
75 dkg búzadara (gríz),
2 és 1/2 teáskanál sütőpor,
20 dkg cukor,
2,5 dl natúr joghurt,
12,5 dkg kókuszreszelék,
12,5 dkg vaj, mandula.
A sziruphoz:
50 dkg cukor,
0,5 l víz,
1 kifacsart citrom leve.
Elkészítés:
1. A hozzávalókat a mandula kivételével kézzel keverjük össze.
2. Olajjal kenjünk ki egy tepsit. Simítsuk bele a masszát.
3. Egy kés segítségével rajzoljunk bele rácsot (félig belemélyesztve a kést). Minden formába nyomjunk egy mandulát.
4. Tegyük 180 fokos sütőbe addig, amíg a teteje megbarnul, kb. 30 percre. Amíg a sütemény megsül, készítsük el a szirupot.
5. Ha a tészta megsült ,azonnal öntsük le a sziruppal.
6. A cukorsziruphoz tegyük a hozzávalókat egy edénybe és forraljuk össze. Addig kevergessük, amíg a cukor áttetsző lesz – tovább ne keverjük, mert a cukor kristályosodni fog.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Archívum
Július / 2022 |
Statisztika
Online: | 5 |
---|---|
Összes: | 626144 |
Hónap: | 15908 |
Nap: | 697 |