
Halva
Halva
Hozzávalók:
25 dkg búzadara,
2 dl olívaolaj,
25 dkg apróra vágott dió., vagy pisztácia, kesudió...
A sziruphoz:
1 liter víz,
50 dkg cukor,
1 db fahéjrúd.
Elkészítés:
1. A sziruphoz a vizet összefőzzük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig főzzük, amíg összeáll majd hagyjuk kihűlni.
2. A sütemény többi részéhez az olajat felhevítjük egy lábosban majd lassan lassan hozzáöntjük kevergetve a darát.
3. Mikor kicsit megbarnult, óvatosan hozzáöntjük a szirupot (vigyázat szökik!!) és tovább kavarjuk nehogy odakapjon.
4. Mikor már kezd sűrűsödni, hozzátesszük a diót és még annyi ideig kavarjuk, amíg jól elválik a lábos szélétől.
5. Magas tortaformába öntjük, ráteszünk egy tányért, rögtön megfordítjuk és hagyjuk így kihűlni.
6. Mikor kihűlt, levesszük róla a formát és a tányérban tálalható a szépen megkeményedett házi halva.
Tipp: a masszába dión kívül mazsolát is lehet tenni, majd a végén tálaláskor szezámmaggal megszórni.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Archívum
Július / 2022 |
Statisztika
Online: | 4 |
---|---|
Összes: | 626144 |
Hónap: | 15910 |
Nap: | 698 |