
Serbet
2017.03.08
Serbet (rózsavízszirup)
Hozzávalók:
1/4 kg cukor, 1 1/2 dl víz,
2 tk. citromlé,
2 dl forrásban lévő víz,
kb. 60, nem permetezett illatos, piros nagy rózsaszirom,
jégbe hűtött víz.
Főzzünk vastag szirupot a cukorból, az 1 1/2 dl vízből és a citromléből. Hűtsük le. Rázzuk le a rózsaszirmokról a himport, forrázzuk le a 2 dl forró vizzel. Fedjük le az edényt, és pároljuk, amíg felére fő a víz. Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni. Egy batisztdarabon keresztül szűrjük le, és nyomkodjuk ki a rózsavizet. Hagyjuk leülepedni, majd hűtsük le. Tálalás előtt öntsünk hűtött oharakba ízlés szerinti arányban szirupot és a rózsavizet. Hígítsuk a jeges vízzel. Tegyük a poharakat lapos ezüst- vagy réztálra.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Archívum
Július / 2022 |
Statisztika
Online: | 12 |
---|---|
Összes: | 624843 |
Hónap: | 16137 |
Nap: | 628 |