
Kairói rakott újtök
Kairói rakott újtök
Hozzávalók:
3 kis újtök héjastul, ujjnyivastag karikákra vágva,
só,
liszt,
olaj a sütéshez,
1 ek. olaj,
2 fej apróra vágott vöröshagyma,
csipet őrölt koriandermag,
1/2 mk. kakukkfű,
1 késhegynyi törött bors,
só, 2 hámozott, kimagozott paradicsom apróra vágva,
1/2 kg kétszer darált bárány- vagy marhahús,
1 tk. finomra vágott kapor.
Sózzuk meg a tököt, és hagyjuk állni 10 percig. zután töröljük meg, majd a karikák mindkét oldalát mártsuk a lisztbe.
Süssük ki bő olajban aranysárgára. Tegyük az 1 ek. olajat serpenyőbe. Ha forró az olaj, pirítsuk benne üvegesre a hagymát. Tegyük bele a koriandermagot, a kakukkfüvet, a törött borsot, a sót, a paradicsomot, a húst és a kaprot. Pirítsuk 10 percig.
Béleljük ki egy tűzálló edény alját egy sor sült tökkel. Tegyünk rá egy sor hagymás húst és ismét egy sor tököt. Folytassuk így, amíg elfogy a hozzávaló. A tetejére tök kerüljön.
Mártás:
készítsünk vajból és lisztből világos rántást. Kis adagokban öntsük hozzá a tejet. Lassú tűzön, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik a mártás. Sózzuk meg, és öntsük a rakott tökre.
Tegyük közepesen meleg sütőbe a tűzálló edényt a rakott tökkel, és süssük kb. 35 percig, vagy amíg a teteje megpirul. A tűzálló edényben tálaljuk.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Archívum
Július / 2022 |
Statisztika
Online: | 7 |
---|---|
Összes: | 626102 |
Hónap: | 15934 |
Nap: | 693 |