Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

El-Naddaha legenda

El-Naddaha legenda 

 

El-Naddaha legenda

 

Halloween éjszakáján hátborzongató történetek mesélésének ősi hagyománya van…

Ennek fényében, egy érdekes egyiptomi legendát mesélnék el a mai este…

 

El Naddaha: Egyiptom hátborzongató városi legendája

 

Aki az elmúlt évben figyelte a Netflix csatorna műsorát, az bizton találkozott az egyiptomi kísértethistóriákat, városi legendákat feldolgozó sorozattal, a Paranormalis esetek címen. Ebben a filmben jónéhány érdekes hiedelmet, babonát, mesélnek el és számos hátborzongató eset történik meg a főhősökkel, ami egyszerre izgalmas, és érdekes látni egy közel-keleti ország misztikus hagyományait.

Ezen történetekben is említést tesznek egy különleges lényről… az El-Naddaha-ról, vagyis a Hívógató Hölgyről.

eyqmbqfucayckar.png

A legenda eredete és helye ismeretlen. A történet az 1900-as évek elején vált népszerűvé, amikor Egyiptom kevésbé volt városias, mint most, és az emberek több időt töltöttek a földeken dolgozva, közelebb a Nílushoz. Gyerekek a vízparton játszottak, miután az iskola véget ért, a fiatal férfiak esténként ott gyűltek össze beszélgetni, a nők napközben lejártak mosni a folyóhoz... Így a folyó a mindennapi élet szerves részéhez tartozott.

Épp ezért tudta mindenki, hogy egyes éjszakákon melankolikus dallam lengi körül a folyót… mely megbűvöli és eszét veszi a férfiaknak…

spirit-of-the-swamp-water-900x720.jpg

Az El- Naddaha egy szellem, egy dzsinn, aki egy gyönyörű nő alakját ölti magára, és jelenik meg éjszaka a Nílus mellett sétáló férfiak előtt. A lény a kiszemelt férfit a keresztnevén szólítja, megbűvöli a hangjával, engedelmessé teszi, és az elbűvölt férfi vakon követi. Az El-Naddaha hangja csak a kiszemelt áldozatára hat. Ez a történet nem különbözik a görög szirének mítoszától, melyben szintén búgó hangú nők csábítják a halálba férfiáldozataikat.Az El-Naddaga hűtlen férfiak vérére szomjazik, magával ragadja testüket és lelküket egyaránt.

Az El-Naddaha-t a legenda nagyon szép fehér nőként írják le; aki magas, karcsú, hosszú csodaszép haja omlik le a vállain. Közvetlenül a folyó partján sétál és hosszú, félig átlátszó ruhát visel. Sok esetben úgy írják le, hogy félig átlátszó teste van, és valószínűleg dzsinn. Hangja nyugodt és lágy, mégis hangos.

A lény férfiakat bolondít magába, akiken olyan erős szexuális vágy lesz úrrá, hogy teljesen kifordulnak önmagukból, elhagyják a családjukat, az otthonaikat, és csak a Nílus-parton bolyonganak kábultan. Megbabonázott férfiak szerelmesen követik az El-Naddaha-t a mély vízbe, ahol megfulladnak, vagy a lény a folyóparti iszapba fojtja őket. A vidéki Egyiptomban élők azt hitték, hogy egy ember, akit az El-Naddaha hív, az bizony halálra van ítélve, mert lehetetlen meggyógyítani az átokból. Ha szerencséje van, halála gyors lesz. Ha a férfi kevésbé szerencsés, az El-Naddaha beleszeret. A bűverejű szellem szerelmesen lerángatja a barlangjába, egy víz alatti rejtett, sötét zugba és hónapokig átadja magát neki. Amikor pedig megunja a férfit, élve eltemeti a barlangja talajába, majd újra felkerekedik újáldozatára vadászni sötét estéken a Nílus partján.

el-naddaha-2b68f4d2-4952-4302-b877-71966406327-resize-750.jpeg

A mai napig vannak figyelmeztető történetek erről a dzsinnről, melyek arra figyelmeztetik a gyerekeket és a férfiakat, hogy ne menjenek túl közel a Nílus partjához – félve a véletlen vízbefulladástól, és természetesen egy rejtélyes és elkerülhetetlen találkozástól.

Boldog Halloween-t kívánok!!!!
 
 
(Kósa Ildikó - Egypt Forever)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Msffwc - Xmtbjr zhnazw

oral cialis 5mg <a href="https://toradoplls.com/">purchase tadalafil sale</a> ketorolac sale

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 7
Összes: 718670
Hónap: 20479
Nap: 690