Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Öt éven át élt férfiként...

ÉVEKIG FÉRFINAK ADTA KI MAGÁT, HOGY EL TUDJA TARTANI A CSALÁDJÁT

egyiptomi_no-ferfi.jpgÖt éven át élt férfiként egy nő Egyiptomban. Baheja Ali Szulejman az Al-Mehwar csatorna 90 perc című beszélgetős műsorában mesélt az életéről.

A most 32 éves nő először abajában, laza, mindent fedő és földig érő fekete ruhában ment dolgozni oda, ahol munkát talált – egy építkezésre. A munkások azonban nem hagyták békén, zaklatták, ahogy csak lehetett. Ekkor döntött úgy, hogy férfinak adja ki magát. Muszáj volt dolgoznia – három gyereket kellett etetnie. A férje munkanélküli volt és mivel fogyatékkal él, nem is számíthattak rá, hogy ez változni fog.

A fiatal nő leborotválta hát a fejét, férfiruhába bújt, aztán visszatért az építkezésre. Amikor ott elfogyott a munka, tuktuk-sofőrként dolgozott tovább. Ez a jármű valójában egy háromkerekű motor, amire egy kabint szereltek, abban szállítják az utasokat az egyiptomi utcákon.

Beheja helyett Bakarként ismerték az emberek. De hiába volt minden – megéltek ugyan, de adósságokba voltak egyiptomi_no-ferfi2-768x576.jpgkénytelenek verni magukat. Hogy ezek ne temessék teljesen maguk alá őket és ne kerüljön börtönbe, amiért nem tud törleszteni, eladta az egyik veséjét 25 ezer fontért. Ez nagyon nagy pénz az egyiptomiak többségének, pláne abban a szegény tartományban, ahol élnek. Forintban úgy 363 ezer.

“Mióta ez történt, mindig nagyon fáradt vagyok, alig bírok a lábamon állni” – mondja. A talkshow után a Kairótól délre fekvő Bani Szuvajf kormányzóság azt közölte, hogy segíteni fogja Baheja Ali Szulejmant és családját.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Május / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 10
Összes: 597217
Hónap: 20181
Nap: 584