Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Egyiptomba utazás feltételei

BEUTAZÁSI ÉS TARTÓZKODÁSI FELTÉTELEK EGYIPTOMBAN:

 

Beutazási feltételek:

 

Magyar állampolgárok az alábbi úti okmányokkal utazhatnak be az országba:  CSAK hivatalos, érvényes útlevéllel.

 

Magánútlevél:

Elvárt érvényessége: A hazautazás napját követően legalább hat hónap                       

Ideiglenes útlevéllel, Személyi igazolvánnyal, Ideiglenes személyi igazolvánnyal, Régi típusú (könyvformátumú) személyi igazolvánnyal, Vezetői engedélyekkel, Anyakönyvi kivonatokkal, valamint Lejárt úti okmány (magánútlevél, személyi igazolvány):  NEM LEHET Egyiptomba beutazni.                          

 

Kiskorúak beutazása:

 

Bár az ország jogszabályai nem tartalmaznak külön rendelkezéseket arra az esetre, ha valamely kiskorú felnőtt, de nem szülői kísérettel utazik, javasoljuk ilyenkor is szülői hozzájáruló nyilatkozat (vagy gyámhatósági hozzájárulás) beszerzését. A nyilatkozat tartalmazza a hozzájáruló(k) és az utazó kiskorú személyes adatait (születési hely és idő, lakcím, igazolvány száma), a nyilatkozat területi és időbeli hatályát valamint a hozzájáruló(k) aláírását. A nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt javasolt megtenni. A nyilatkozatot mindenféleképp szükséges arab, ha az különösen nagy nehézségbe ütközik angol nyelvre lefordítani, vagy eleve ezen a nyelveken elkészíteni. Amennyiben olyan kiskorú gyermek kívánja elhagyni az országot (akár egyedül, akár édesanyjával), akinek az édesapja az adott ország állampolgára, a hatóságok a kiléptetéskor az édesapa írásos hozzájáruló nyilatkozatát kérhetik. Ezért javasoljuk, hogy az országhatáron történő kilépéskor ezt a dokumentumot tartsák maguknál.

 

Vízum:

 

Vízum turista célú beutazás esetén:

Magánútlevéllel, turista céllal beutazó állampolgáraink legfeljebb egyhónapos tartózkodásra jogosító vízumot vehetnek fel Egyiptom nemzetközi repülőterein jelenleg 25 USD ellenében.

Ezt meghaladó tervezett tartózkodás esetén a helyi Belügyminisztérium Tahrír téren található ügyintézési központjában, a „Mugammában” az úgynevezett „Gawázát” osztályon kell kérvényezni a vízum meghosszabbítását. Túltartózkodás esetén az egyiptomi hatóságok bírságot szabnak ki, melyet kilépéskor kell megfizetni.  

Nem turisztkai célú beutazáshoz vízum igényelhető előzetesen Egyiptom budapesti Nagykövetségén, legalább 15 nappal a tervezett utazás előtt.

Kérjük, legyenek figyelemmel arra, hogy az érkezéskor történő turistacélú vízumszerzés ugyan az esetek nagy többségében lehetséges, de ezen lehetőség biztosítása kizárólag az egyiptomi félen múlik. Tekintettel erre, az egyéni utazóknak javasoljuk az egyiptomi Nagykövetség Konzuli Osztályán történő előzetes érdeklődést, a szervezett utazások résztvevőinek pedig legalább az utazásszervezővel való előzetes konzultációt, az esetleges kellemetlenségek elkerülése végett.   

 

Házikedvencek beutazása: 

További információt a NÉBIH magyarnyelvű weboldalán talál:  ide kattintson

Vagy

A PetTravel egyiptomi angol nyelvű weboldalán talál:   ide kattintson

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Szeptember / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 3
Összes: 682180
Hónap: 18845
Nap: 267