Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Korai volt az öröm, avagy elbénáztuk ez is

Marad a PCR-tesztelés...

Korai volt az örömünk....

...és ez döbbenetes bosszantó dolog, hogy Magyarországon sikerült még ezt is elbénázni.

 

Hiába az engedmény Egyiptomban, hogy a hivatalos QR-kódos igazolás feljogosíthat a teszt nélküli belépésre... ám mi nem tudunk élni ezzel a lehetőséggel!

Ugyanis a Magyarországon kiadott Védettséget igazoló plasztik kártyán, ugyan rajta vannak a feliratok angolul, a név és útlevélszám is, és még QR-kód is van rajta, de nincs feltüntetve a második oltás dátuma. Tehát kissé korai volt ezeket a kártyákat kiküldeni, mert így használhatatlanok. 

A második oltás után kérhető angol nyelvű igazoláson rajta vannak az oltások dátumai, a név is, az információ megnevezések angolul... viszont nincs rajta QR-kód, vagyis így használhatatlan!

Egyszerűen felháborító, hogy az meghaladja Magyarország képességeit, hogy egy angol nyelvű igazoláson rajta legyen az ügyfél neve, (születési dátuma), az oltásainak dátuma, és a QR-kód. Ez olyan bonyolult dolog?

Iszonyat sok pénzért legyártották  és kipostázták a plasztikkártyákat, készítettek el nyomtatványokat... de használhatatlanok, ha utazni szeretnénk. Mivel hivatalosan nemzetközileg nem elfogadhatóak így az igazolásaink, hiába vannak... olyan, mintha nem lennének. Vagyis marad a PCR-teszt.

Gratulálok, Magyarország már megint rohadt jól teljesít! :))))

 

Egyiptomba történő belépéssel kapcsolatban a következők:

 

a.) PCR teszt:

A Kairói Nemzetközi Repülőtér Karantén Igazgatósága arab nyelven kiadott tájékoztatója szerint - a korábbi gyakorlattal ellentétben - már nem fogadnak el email-en kapott PCR tesztet.

Csak olyan PCR eredményt fogadnak el, amelyen van QR kód VAGY az eredeti példányt, pecséttel és orvosi aláírással. A napokban tisztázódott, hogy a pecsét + aláírás megfelelő a belépésre.

 

b.) Védettségi igazolvány (plasztik kártya):

Jelenleg sajnos nem használható!  Az egyiptomi egészségügyi és lakosságügyi minisztérium csütörtöki bejelentése alapján elfogadják a QR kóddal ellátott védettségi igazolványt. Ugyanakkor ezt tudomásunk szerint nem tudják leolvasni Egyiptomban, és nem is szerepel rajta, hogy mikor adták be a második oltást és az milyen vakcina volt. A bejelentés szerint ennek a két feltételnek pedig meg kell felelni a beléptetéshez: min. 14 nappal a második oltás után lehet belépni és ha szerepel rajta a vakcina típusa.

 

c.) Kétnyelvű oltási igazolás (papír):

Jelenleg sajnos nem használható! Ezt a második oltás után lehet Magyarországon kérni az oltás beadásának helyén, tehát vagy az oltóponton, vagy a háziorvosnál, akár utólag is. Ezen szerepelnek az adatok angolul is, de mivel nincs rajta QR-kód, az új egyiptomi feltételeket nem elégíti ki.

 

A problémák elkerülésére azt javasoljuk az Egyiptomba utazóknak, hogy továbbra is vigyenek magukkal PCR tesztet. Annak az eredményét ne csak email-en mutassák fel, hanem hozzák el papír alapon, pecséttel és aláírással ellátva.

Javasoljuk továbbá, hogy kairói  Magyar Nagykövetség (mission.cai@mfa.gov.hu), illetve Konzuli Szolgálat (https://konzuliszolgalat.kormany.hu/afrika?egyiptom) honlapján folyamatosan kísérjék figyelemmel az aktuális szabályokat.

 

(Kósa Ildikó - Egypt Forever)

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 9
Összes: 724434
Hónap: 18553
Nap: 625