Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Munkavállalási feltételek Egyiptomban

MUNKAVÁLLALÁSI FELTÉTELEK:

 

Munkavállalás:

 

Az egyiptomi munkavállalás előzetes engedélyhez kötött, melynek intézése bonyolult és hosszú folyamat. Az egyiptomi munkáltató feladata és jogköre a munkavállalási engedély biztosítása – a magyar munkavállaló beutazása előtt. Az egyiptomi hatóságok csakis a beutazás előtt beszerzett munkavállalási engedély alapján állítják ki a munkavállalási célú tartózkodási engedélyt. Javasoljuk, hogy a munkavállalási céllal beutazni szándékozók vegyék fel a kapcsolatot a budapesti Egyiptomi Nagykövetséggel, illetve a leendő munkaadóval, és kérjék segítségüket az eljárással lefolytatásában.

 

A turista vízummal Egyiptomba érkezett látogatók részére nem állítanak ki munkavállalást engedélyező tartózkodási engedélyt. (!!!!)

 

Önálló vállalkozók letelepedése Egyiptomban: 

 

A jelenleg érvényes befektetési szabályozás Egyiptomban meglehetősen bonyolult. Új üzleti tevékenység indításához több tucat helyi engedély beszerzése szükséges helyi hatóságoktól. Egyiptom egyedüli és kizárólagos hivatalos nyelve az arab, idegen nyelvű közigazgatás nem létezik, így magyar vállalkozók önálló ügyintézése megfelelő arab nyelvtudás nélkül szinte lehetetlen. Ugyanakkor jelenleg kidolgozás alatt van egy új befektetési törvénycsomag, melynek célja a külföldi befektetések elősegítése és az eljárások egyszerűsítése.

A módosított befektetési törvény életbe lépése 2016. végén–2017 elején várható.  Vállalkozók számára mindenféleképpen javasoljuk, hogy fogadjon fel a helyi viszonyokban jártas jogi képviselőt ügyei intézéséhez. Egyiptomi ügyvéd meghatalmazása csak akkor érvényes, ha azt közjegyzői okiratba foglalják. Ezt csak személyesen, a főváros és az ország különböző pontjain megtalálható, az egyiptomi Igazságügyi Minisztérium égisze alá tartozó közjegyzői hivatalokban (sahr el-akári) lehet megtenni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Szeptember / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 1
Összes: 682169
Hónap: 18858
Nap: 271