Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Teendők elveszett / ellopott útlevél esetén...

FONTOS TEENDŐK!

Mi a teendő akkor, ha Egyiptomban elveszett az útlevelem (vagy ellopták) ?

 

- Először is azonnal lépjen kapcsolatba a Kairói Magyar Nagykövetséggel telefonon (hivatalos ügyfél fogadási időn kívül a megadott ügyeleti mobil telefonszámon) és kérje az összeköttetést a konzullal.

- A magyar útlevél elvesztésének / ellopásának tényét késedelem nélkül jelentse be a legközelebbi helyi rendőrségen, ahol az útlevél elvesztésének / ellopásának tényét jegyzőkönyvbe foglalják. Ez a jegyzőkönyv fontos a hazatérési úti okmány kiállításához.

- A konzul telefonos tájékoztatása alapján keresse fel személyesen Nagykövetségünket a kért okmányokkal együtt, (fénykép, elvesztett útlevelének másolata, vagy bármely, a magyar hatóságok által kibocsátott fényképes igazolvány, esetleg személyazonosságát igazolni hajlandó magyar útitárs).

- A újonnan kiállított Hazatérési úti okmánnyal fel kell keresni az Egyiptomi Belügyminisztérium ’Passport, Immigration’ osztályát, ahol az elveszett/eltűnt útlevélben eredetileg szereplő egyiptomi vízum alapján bevezetik az új okmányba – pótlólag -  az egyiptomi vízumot. E nélkül nem lehet kiutazni Egyiptomból!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Július / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 16
Összes: 627572
Hónap: 16001
Nap: 880