Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Uniós Covid-19 igazolás

Uniós Covid-19 igazolás

 

Magyarországon is elérhető lett a mai naptól (2021. július 1.) az angol-magyar kétnyelvű uniós Covid-19 igazolás, amit az EESZT Lakossági portáljára belépve lehet letölteni/kinyomtatni.


Az uniós Covid-igazolás az egész unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, és QR-kóddal van ellátva. (Na végre!) 


A védettségi irat letöltéséhez először lépjünk be az http://eeszt.gov.hu weboldal lakossági portál oldalára. Bejelentkezhetünk az ügyfélkapu rendszeren keresztül és a TAJ-számunkkal. Az uniós Covid-19 igazolás letöltéséhez válasszuk ki a lehetőségek közül, hogy mi módon lettünk védettek (oltás, betegség...) Ha oltást kaptunk, akkor figyeljünk oda, hogy mindkét oltáshoz külön-külön tartozik igazolás, tehát mindkettőt töltsük le/nyomtassuk ki. 


Az igazolás nem minősül útiokmánynak és nem kerül hivatalból kiállításra és sem megküldésre.

Az igazolást az uniós tagállamok nemzeti hatáskörben adják ki, érvényessége az összes uniós tagországra kiterjed, teljes körű alkalmazása 2021. július 1-jén lép életbe. Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek.

(Kósa Ildikó - Egypt Forever)

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 8
Összes: 724414
Hónap: 18559
Nap: 623