Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Csak később drágul az egyiptomi vízum

Kairó elhalasztotta a vízum árának emelését

Csak később drágul az egyiptomi vízum

 

Az eredeti tervekkel ellentétben nem március 1-től, hanem július 1-től emelkedik majd a beutazási engedélyek ára Egyiptomban. Az AP hirügynökség értesülése szerint a halasztást az egyiptomi idegenforgalmi szervezeteknek sikerült elérnük. Attól tartanak, hogy a nyár előtti időszakban a vizum árának emelése negativ hatással lenne a turistaforgalomra, a látogatottság amúgy is csökkenő irányzatot mutat.

2014-ben emelték meg legutóbb a vízumdíjat 15 dollárról 25 dollárra. A turizmusban dolgozók és a turisták nagy felháborodással fogadták ezt a több, mint 60%-os emelést annak idején.

Eddig 25 dollárt kértek a vízumért a belépési pontokon Egyiptomban. Július 1 -től azonban ennek több mint a dupláját, 60 dollárt fognak kérni – közölte az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium. A Turisztikai minisztérium tiltakozott a 140%-os emelés terve ellen. (Vérlázító, valóban!)

Változnak a rezidens vízumok díjtételei is. A hazai szakemberek szerint az intézkedések kedvezőtlenül fognak hatni az egyiptomi turizmusra.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Utolsó kép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Október / 2021

Elérhetőség

Statisztika

Online: 16
Összes: 430616
Hónap: 31141
Nap: 1203