Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Hieroglifák oktatása az iskolákban.

Hieroglif-oktatás az egyiptomi iskolákban

Hieroglif-oktatás az egyiptomi iskolákban

 

Az egyiptomi Oktatási Minisztérium Tananyagfejlesztő Központjának igazgatója bejelentette, hogy a jövő évtől az iskolai tantervekbe beilleszti az ókori egyiptomi hieroglifák olvasásának és írásának oktatását.

 

hieroglyphs-handout.jpg

 

Shalaby igazgató úr kifejtette, hogy az Idegenforgalmi és Régiségügyi Minisztérium az Oktatási Minisztériummal együttműködve dolgozza ki a régészeti és turisztikai anyagok ismertetésének bevezetését az oktatási tantervekbe. Az új oktatási tanterv különös figyelmet fordít majd arra, hogy elősegítsék az egyiptomi történelem mélyebb ismertetését az újabb generációk számára.

 A történelmi szimbólumok alapvető ismereteinek oktatását kora gyerekkortól beillesztik az oktatási rendszerbe kezdve az óvodától az általános iskola alsó tagozatáig. A hieroglif-szimbólumok írásrendszerét pedig a negyedik osztálytól kezdik tanítni majd a gyerekeknek.

 

hieroglyphs-temple-ombos-egypt.jpg

"Elkezdjük bemutatni az ősi emlékeket, a fáraók történelmét a gyerekeknek, majd folytatjuk Egyiptom történelmének részletes ismertetésével. Rendkívül fontos megértetnünk és megtanítanunk, hogy miként tiszteljük az antik régiségeket" - magyarázta, majd hozzátette: Akik ismerik őseiket, történelmüket, írásaikat és műemlékeiket, azok jobban megbecsülik és megértik civilizációjukat."

 

 

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 8
Összes: 725131
Hónap: 18849
Nap: 800