Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Nagyobb biztonságban...

Még jobban vigyáznak a turistákra Sharm el-Sheikben.

Jobban őrzik a turistákat Sharm El-Sheikhben

 

Mindenkit ellenőriznek ezentúl…

 

big.jpg Ezután az összes embert ellenőrzik, aki a Sínai-félsziget déli részén  bejelentkezik egy szállodába vagy kempingbe, kibérel egy lakást vagy  nyaralót – írja cikkében a globoport.hu, az egyiptomi Al-Ahram  napilapra hivatkozva.

 Igazoltatnak mindenkit a kormányzóságba vezető úton telepített  ellenőrzőpontoknál, érvényes szállásfoglalás felmutatása nélkül nem  engednek át senkit. Ahogy a dél-sínai biztonsági főnök mondta,  egyszerűen visszafordítanak mindenkit, akinek nincs ilyenje.A Dél-  Sínai Kormányzóságban egy sor népszerű üdülőhely van, a  legismertebbek Sharm El-Sheikh, Dahab, Nuweiba és Taba. De ott található a világörökségi listán szereplő Szent Katalin kolostor is, amely a hagyomány szerint ott épült, ahol Mózes meglátta az égő csipkebokrot, és rengeteg külföldi látogató keresi fel évről évre.

Egyiptom mindent megtesz azért, hogy arra bátorítsa az utazókat: térjenek vissza az alig néhány évvel ezelőtt még pezsgő vörös-tengeri üdülőhelyekre. A félsziget déli része jóval biztonságosabb, mint a turisták által egyénként sem frekventált északi, ahol sok terrortámadást követtek el az utóbbi években az iszlamisták, főleg katonák és rendőrök ellen.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Május / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 13
Összes: 597285
Hónap: 20154
Nap: 604