Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Utazás Egyiptomba oltási igazolással

Utazáskönnyítés Egyiptomban...

 

Jó hír az Egyiptomba készülőknek. 2021. június 24-től az egyiptomi kormányzat döntése alapján az oltással rendelkezők PCR-teszt nélkül utazhatnak be az országba.

Ez nagy könnyebbséget jelent,  hiszen nem kell nyitvatartó tesztelőhelyek után szaladgálni,  teszteltetni, adminisztrálni, és nem kellvrettegni attól, hogy egy utolsó pillanatban kapott pozitív teszt miatt bukik az utazás, mikor már módunk sincs lemondani, átszervezni, és a teszt miatt buktuk az utazást is.

vedettsegi-igazolvany-447040.jpg

A Vörös-tengerre és Egyiptom történelmi helyszíneire vágyók számára jó hír, hogy Egyiptom egyáltalán nem köti az EU-s engedélyhez a vakcinák elfogadását, tehát a Pfizer, Astra, Moderna és Janssen mellett elfogadják a Szputnyikot, Sinopharmot is. Mindezt azért is, mivel Egyiptom is vásárolt mind az orosz, mind a kívai vakcinából, így ezekkel szintén oltják a lakosságot. Így aztán nincs gond akkor sem, ha valakit "keleti" vakcinával oltottak.

Az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek itthon a hazaérkezéskor is könnyebbség már, hogy a védettségi igazolvány mentességet ad a magyarországi karantén alól.

Természetesen le kell szögezni, a nyitás nem jelenti azt, hogy mostantól mindenféle értelmes szabályt figyelmen kívül hagyunk. Kell az óvatosság, az odafigyelés, figyelni kell az esetleges szabályváltozásokat is. De félnünk már nem kell, hiszen egy egyiptomi utazás nem jelent több veszélyt, mint egy zsúfolt balatoni strand. 

A részletes, aktuális és hivatalos információkért, fontos, hogy elutazás előtt ellenőrizzük a szabályokat a Konzuli szolgálat oldalán, ahol országokra bontva részletes információkat találunk. Aki utazni készül, először mindig innen tájékozódjon foglalás előtt, majd közvetlenül út előtt is. A hivatalos információ az, ami itt jelenik meg!

Tudom, sokan vágytunk már külföldre... (bevallom én is ezt a tábort erősítem). Olyan régóta vágyunk rá, hogy az élet visszatérjen a régi kerékvágásba és felejtsük el végre ez az rémálom-helyzetet, amit a koronavírus okozott.  A lehetőségek most végre megnyílni látszanak, és ez olyan jó dolog. De ahogy fentebb írtam, mindig legyünk felkészültek a váratlan dolgokra. Figyeljük az információkat, vigyázzunk magunkra, és a legrosszabb esetekre felkészülve feltétlenül kössünk utasbiztosítást!

(Kósa Ildikó - Egypt Forever)

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Profilkép

Facebook

látogatófigyelő


Levelezőlista


Archívum

Naptár
November / 2022

Elérhetőség

Statisztika

Online: 9
Összes: 724409
Hónap: 18559
Nap: 624