
Balah El-Shaam
Balah El-Shaam – édes süti cukorszirupban
Hozzávalók:
2,5 dl víz,
7 dkg vaj,
12,5 dkg liszt,
1/4 ek só,
1 ek búzadara (gríz),
4 tojás,
olaj a sütéshez,
cukorszirup (elkészítését és hozzávalóit lásd a beszbúsza receptjénél).
Elkészítés:
1. Tegyük a vajat és a vizet egy lábasba, és forrásig melegítsük.
2. Keverjük össze egy tálban a liszet, a sót és a búzadarát.
3. Öntsük a lisztes keveréket a vajas vízhez, keverjük simára, és vegyük le a tűzről a lábast.
4. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat: miután betettük az első tojást, keverjük el alaposan, utána a másodikat, és így tovább.
5. A masszát töltsük egy nyomózacskóba vagy formába, amelynek csillag alakú a nyomófeje.
6. Forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben.
7. Nyomjuk a forró olajba a tésztát. Körülbelül 3 centiméter hosszú csíkokat nyomjunk ki.
8. Süssük a kinyomott csillag alakú tésztacsíkokat addig, amíg aranybarnák lesznek.
9. Vegyük ki a kész sütiket az olajból, tegyük szalvétára, hogy felszívja a felesleges olajat.
10. Végül mártsuk mindegyiket cukorszirupba, és hagyjuk megszáradni. Ezután már tálalhatjuk is.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 14 |
---|---|
Összes: | 600737 |
Hónap: | 20559 |
Nap: | 744 |