Narancsos piskóta
Narancsos piskótagyűrű tejszínhabbal
Hozzávalók:
5 tojás,
5 ek. cukor,
2 ek. liszt,
2 ek. kukoricaliszt,
1 mk. sütőpor,
2 csepp narancseszencia,
késhegynyi reszelt narancshéj,
3 kis hámozott narancs gerezdekre szedve,
2 ek. narancsdzsem,
2 ek. kókuszreszelék,
1 tcs. tejszínhab,
1 ek. apróra vágott, kandírozott naracshéj.
Verjük habosra a tojássárgáját a cukorral, majd a tojásfehérjét kemény habbá. Adjuk a tojássárgájához a lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport, a narancseszenciát, a naracshéjat és a tojásfehérje habját. Vigyázva keverjük össze. Vajazzunk és lisztezzünk meg egy kuglófformát, öntsük bele a piskótamasszát. Tegyük közepesen meleg sütőbe, és addig süssük, míg a tészta el nem válik a kuglófforma oldalától. Vegyük ki a sütőből a sütőráccsal együtt, és borítsuk ki a rácsra, hogy a gőz eltávozhasson. Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kenjük be a piskótagyűrűt a narancsdzsemmel, és szórjuk be a kókuszreszelékkel. Tegyük egy akkora lapostányérra, hogy a tányér széle ne látsszék ki. Helyezzük a tésztát a tányérral együtt egy nagyobb réztál közepére, és rakjuk teli a tányér és a réztál pereme közötti részt apró sárga virágokkal. Töltsük meg a tészta közepén lévő üreget a narancsgerezdekkel úgy, hogy a gerezdek kiemelkedjenek a tésztából. Tegyük a narancsgerezdek közé kiskanállal a tejszínhabot, és szórjuk rá a kandírozott narancshéjat.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 12 |
---|---|
Összes: | 600759 |
Hónap: | 20563 |
Nap: | 730 |