
Egyiptomi sült hal
Egyiptomi sült hal
Hozzávalók:
2 kg hal (lehetőleg tengeri hal)
Só
3 evőkanál köménymag
2 fej fokhagyma (vagy friss kakukkfű)
Olaj a sütéshez
Liszt a bevonathoz
Módszer:
A megtisztított halat dörzsöljük be sóval, és hűtőben hagyjuk 2 órán át állni. De ez idő alatt, kb. félidőben, zúzzuk össze a fokhagymát, és keverjük össze a római köménnyel, és dörzsöljük be belül és kívül a halat ezzel a paszta szerű keverékkel, és hagyjuk még állni egy órát a hűtőben. (A fokhagyma helyettesíthető friss (nem szárított) kakukkfűvel… Mozsárban összezúzzuk a kakukkfüvet és azt keverjük össze a római köménnyel). A várakozási idő leteltével, a halat lisztben megforgatjuk és olajban aranysárgára sütjük. Frissen a készítés után, sült krumplival vagy salátával tálaljuk. Tálaláskor kevés citromot facsarunk a halra.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 7 |
---|---|
Összes: | 601811 |
Hónap: | 20778 |
Nap: | 773 |