
Falafel
2017.02.28
Falafel
Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 tojás, 2-3 ek friss petrezselyem,
ízlés szerint chilipaprika,
1-2 tk római kömény,
1-2 tk koriander,
1/2 tk sütőpor,
só,
frissen őrölt bors,
1 ek víz,
olaj a sütéshez.
Elkészítés:
1. A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk.
2. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól összekeverjük, majd 30 percig letakarva pihentetjük.
3. Evőkanálnyi mennyiséget kis golyókká formálunk, kézzel kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Figyeljünk rá, hogy se túl folyós, se túl kötött ne legyen, mert széteshet a golyó.
4. Forró, de nem túl forró olajba tegyük bele a golyókat, és süssük ki őket.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 10 |
---|---|
Összes: | 600749 |
Hónap: | 20563 |
Nap: | 737 |