Kopt fogolypecsenye
Kopt fogolypecsenye
Hozzávalók:
12 db tisztított fogoly,
20 dkg vaj,
1 tcs. apróra vágott mogyoróhagyma és 3-4 fokhagyma,
1 tk. rissen őrölt fehér bors,
só,
12 szőlőlevél,
3 dl madeirabor vagy édes tokaji szamorodni,
1 ek. citromlé,
1/2 dl tejszín,
1/2 ek. tejfel.
Forrósítsuk meg a vajat egy akkora serpenyőben, amiben elfér a 12 fogoly, és pirítsuk aranybarnára. Ha kész, vegyük ki, sózzuk, borsozzuk meg kívül-belül, majd csavarjuk szőlőlevélbe mindegyik madarat külön-külön. Közben pirítsuk üvegesre a vajban a hagymaféléket, és öntsük bele a bort. Ezután tegyük vissza a serpenyőbe a foglyot szőlőlevelestül, és lassú tűzön, lefedve pároljuk puhára. Ha kész, tegyük melegített pecsenyéstálra piramisszerűen, rakjuk körül párolt rizzsel. Keverjük össze a tejfelt a pecsenyelével. Öntsük melegített mártásostálkába.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 11 |
---|---|
Összes: | 600715 |
Hónap: | 20557 |
Nap: | 741 |