
Kosari kicsit máshogy...
Kosheri recept 2.
Hozzávalók 8 személyre:
40 dkg lencse,
15 dkg makaróni,
40 dkg hosszúszemű rizs,
1,2 dl olíva olaj,
5 nagy fej hagyma,
3 tk őrölt római kömény,
1 tk frissen őrölt fekete bors,
4 tk só.
Elkészítés:
1. A lencsét átmosom és sós vízben (két ujjnyival több víz, mint lencse) felteszem főni. Nagy lángon felforralom, majd ha forr, közepesre veszem a lángot és puhára főzöm a lencsét, áztatás nélkül 1/2 óra alatt.
2. A rizst szintén sós vízben puhára főzöm. Ezzel egyidőben a makarónit is készre főzöm, majd félreteszem.
3. A hagymákat félbe, majd nagyon vékony szeletekre vágom, a felhevített olívaoljaban magas lángon ropogósra sütöm, és papírtörlőre szedem. Az olajat félreteszem.
4. Összekeverem a főtt rizst, lencsét és makarónit, fűszerezem a római köménnyel, frissen őrölt feketeborssal és sózom, ha kell. Hozzákeverem a félretett olívaolajat és a sült hagyma negyedét, 7-8 perc alatt összefőzöm, amíg az olajat magába szívja.
Fűszeres paradicsomszósszal és a sült hagymával megszórva tálalom.
Utolsó kép
látogatófigyelő
Levelezőlista
Kedvenc linkek
Statisztika
Online: | 11 |
---|---|
Összes: | 600743 |
Hónap: | 20559 |
Nap: | 738 |