Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2019.10.04

Az EgyptForever oldalról...

Szívesen látok az oldalamon mindenkit, aki érdeklődik Egyiptom / az ókori Egyiptom témák iránt.
logo1-2019.jpgSzámomra fontos, hogy aki erre a weboldalra lép az ne csak tergerparti üdülőhelyként tekintsen Egyiptomra, mert nem csak az. Ez az ország az emberi kultúra egyik bölcsője, épp ezért megérdemli a kiemelt figyelmet különleges helyszíneivel.
Rendszeresen cikkekkel, jegyzetekkel, fotóalbumokkal ismertetem a fontos, közismert, a kevésbé vagy egyáltalán nem ismert helyszíneket, történelmi helyeket, templomokat, sírokat, természeti látnivalókat. Pont azért, hogy rámutassak arra, a piramisokon túl is van bőven felfedeznivaló még azoknak is, akik lehet, hogy sokadjára járnak Egyiptomban... mert még ők sem láthattak mindent.
Hogy humorosan fogalmazzak: nálam a vezető téma nem “a gránátalma ízű vizipipadohány milyenségének” megvitatása, és legfontosabb tájékoztatás nem az Egyptair légitársaság 15 éve létező csirkés és marhás menüjének ismertetése. ... Bocsánat, de nem lopom senki idejét az ilyen érdektelen, századrangú töltelékinformációkkal.... ))) Az Egypt Forever oldalon ezeknél az ostoba bődliségeknél jóval magasabbra tettem az ismertetés színvonalát, mert a minőségi tájékoztatást tartom a legfontosabbnak.
Ezen az oldalon valóban Egyiptom kultúrájával, történelmével, érdekességeivel, értékeivel foglalkozunk.
Épp ezért az egyiptomi történelem és kultúra iránt érdeklődőknek fotóalbumokon és ismertetőkön keresztül szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy itt Európán belül, a nagyobb városok múzeumaiban csodálatos tárlatokat látogathatunk, ahol lenyűgöző egyiptomi gyűjtemények várják, hogy felfedezzük, megcsodáljuk őket.
A Facebook-on közel több, mint 5000 követővel rendelkezik az oldal. Ott is és itt is érdemes nézegetni a témák szerint rendezett fotóalbumokat, olvasgatni a jegyzeteket... Biztos vagyok benne, hogy Mindenki talál érdekességet és különlegességeket.
Ha elutazna Egyiptomba, ám nem csak a gízai piramisokra vagy a Királyok Völgyére kíváncsi, kérje az egyiptomi körutazásaink, tematikus városnézéseink információit. De keressen bátran akkor is. ha csak tanácsot kérne elutazás előtt.
Azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, beszélgessünk, eszmét cseréljünk, megosszuk élményeinket, információinkat…