Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pofátlan adathalászás...

article preview

Határtalan pofátlanság... adathalász próbálkozás.

 

 

 

2012 óta működtetem az Egypt Forever oldalt és működtetem a facebook-on is ugyanezen néven, a több, mint 6300 tagot számláló oldalamat.

 

F. Emese ugyancsak üzemeltet egy Egyiptommal kapcsolatos  " I Have a dreams...." facebook-os weboldalt. 

Pár hete egy követő vírussal, vagy valami spam-mel ráakaszkodott a profilképével a jóval népszerűbb weboldalam elérhetőségére a google keresőrendszerében.

Ez a képtalálat félrevezető, hisz azt a látszatot kelti, mintha a fotón szereplő személynek köze lenne az Egypt forever facebook oldalához. A fotó egy megtévesztő adathalászás... 

 

 

farkasemeseincorrectweblink3.jpg

 

Szóval, ha ennek piros kezeslábasban pózoló, öntömjénező nőnek a fotóját látjátok, az Egypt Forever facebook weboldal linkje fölött.... na az nem én vagyok :) Ez egy gusztustalan, félrevezető adathalászás eredménye nonono 

A fotón látható személy ezzel az etikátlan módszerrel a saját személyét próbálja úgy feltűntetni, mintha az Egypt Forever Facebook oldala is hozzá kötődne. 

 

F. Emesének soha nem volt, és soha sem lesz közé sem az EGYPTFOREVER.HU, és FACEBOOK/EGYPTFOREVERTOUR oldalakhoz

 

 

(Mint láttam, nem az én oldalam az egyetlen, amivel ez történt... hogy "véletlenül" idegen profilképpel tűnik fel a keresőben. Több egyiptomi programszervező oldala  "összekapcsolódott" ezzel a profilképpel. A képkereső nem létező fotófeltöltésre hivatkozik, mintha az említett weboldal tartalmazná a profilfotót.)

 

Emailben udvarias módon felkértem F. Emesét, hogy szüntesse meg a félrevezető adathalászást, kértem, hogy törölje a spam hivatkozással ellátott profilfotót. (Válaszra se méltatott....)

Hivatalosan a Google és a Facebook felé jelentettem a problémát és jelenleg is levelezek velük a helyzet megoldása érdekében. Ha náluk nem sikerül töröltetni az illetéktelen rákapcsolódást, akkor megtalálom a módját, hogy tudok ennek a tudatos megtévesztő szándékú félrevetésnek véget vetni. Ha máshogy nem megy, akkor feljelentést teszek illetéktelen, félrevezető szándékú adathalászás miatt. 

Bocsi Emese, nem érdekel ki csinálta, miért csinálta... de az érdekedben tette. És nem tűröm az ilyen sunyi trükközést! Végtelenül szánalmasnak tartom, mikor ilyen trükközéshez folyamodik valaki, mert máshogy nem megy... 

 

.

 

Egypt Forever - Kósa Ildikó

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 látogatófigyelő


LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Június / 2020 >>

Statisztika

Online: 13
Összes: 40948
Hónap: 25031
Nap: 750